HJH Tri – En ny type båt

HJH Tri – En ny type båt
25/09/2020 Mads Severin Hassum-Olsen

HJH – Tri en revolusjonerende nyhet

Det hele starter hos seileren – De nye Innovative HJH Tri båtene blir nå bygget. 
En spirende idè og en båtdrøm skal bli virkelighet.

HJH 9 og 18 (60 fot) fra H.J Hammer Yachts er et meget spennende prosjekt som Gran seil har vært delaktig i og fulgt helt fra ide, tegning, utforming og nå til konstruksjon. Det har vært utrolig spennende å bli brukt som en sparringspartner. Dette blir en helt ny type båt og vi er spente!

Press release:
«HJH Tri-serien representerer en ny konstellasjon av utriggere og foiler som ventes å muliggjøre høy fart. Den første HJH Tri 9, en 30 fots racer, skal bygges i vinter. Det er også planlagt en større versjon HJH Tri 18, en 60 fots fast cruiser med god plass nedenunder.

Den vesentlige farten, godt over 20 knop etter beregningene, er muliggjort ved det store rettemomentet som utriggere og foiler bidrar med. HJH-båtene kan føre et meget betydelig seilareal i forhold til vekten. Båtene vil være lette, siden det ikke er nødvendig med en ordinær tung kjøl til å skape stabilitet.

HJH-serien er et samarbeid mellom Granseil (dekklayout, optimalisering, seil, etc.), H.J.Hammer Yachts (design og planlegging) og Mike Aldridge Master Boatbuilder (bygging av skrog, dekk, foiler og utriggere). Begge båtene skal bygges i prepeg carbon levert av Gurit.»

Det er ingen tvil om at dette er et spennende prosjekt. Vi gleder oss til fortsettelsen og ikke minst til å dra ut å seile med disse båtene.