Om Gran Seil

Mer enn bare et seilloft

Gran Seil er en seilmakergruppe bestående av tre seilloft representert i Stockholm, Malmö og Oslo. Gruppen har sitt eget varemerke og en logo som var familie våpenskjoldet til Gran Seil sin grunnlegger Arved von Gruenewaldt eller «Greven» som har ble kalt. Arved var en ingeniør og ivrig Finn jolle seiler med et driv om å lage bedre seil. Med store meritter som EM gull, sølv og bronsje i Soling og 3 seiere i «Kieler woche» på rad viste han tidlig at hans visjon om å forske frem de beste seilene var en vinneroppskrift. Produksjon av seil var nå endret, fra trauste gamle seilskute loft til mer moderne lokaler med unge seilere med innovasjon i sitt hjerte. Det var den driver som gjorde at Gran Seil ble et godt etablert seilloft.

Gran Seil ekspanderte og nye bransjer ble åpnet i Malmø og Oslo i 1983. Oslo ble startet av Hans og Terje Wang, to brødre med samme ambisjon og driv som «Greven» og resten av Gran Seil sine ansatte.

Det er den samme driven som holder Gran Seil «flytende» og ledende den dag i dag. Med en evne til å modernisere, tørre å investere og fortsatt forske frem de beste seilene, leverer Gran gruppen seil rundt i hele verden til glede for tur og regatta seilere. Alle seil blir nøye konstruert og designet av Gran Seil sine egne designer som har et godt innblikk i seilflåten i Norge og Sverige. En tung design satsing, med de nyeste designprogrammene sørger for at Gran loftene har all kompetansen de trenger i hus og ikke er avhengig av andre, noe som gjør Gran Seil helt unikt. Det gir Gran Seil et fortrinn med mulighet til å tilpasse våre seil til seilernes ønsker, preferanser og behov.

Gran Seil startet også tidlig med å outsource større deler av produksjonen så tidlig som på 90 tallet. Med en produksjonsavtale med verdens største spesialbygde seilloft i Thailand har Gran Seil nå et 25 års samarbeid med Rolly Tasker som vår hovedprodusent. Med større båter og større interesse får flere seilere fordelen med solid håndverk produsert i store flotte lokaler med alt nødvendig utstyr, til en bedre pris enn hva man kunne ha gjort i Norge. Seilene blir fortsatt designet i Norge og alle de Norske detaljene blir ivaretatt av en verdensledende aktør. Et Australsk seilloft i Thailand under Tysk kommando med Norske spesifikasjoner.

Gran Seil Oslo sitt seilloft er fullt operativt og produserer fortsatt seil, vintertrekk, seiltak, bomtrekk mm. Arbeidet gjøres med egen laserkutter, en stor symaskin-park og nymoderne teknologi. Viktigheten med å ha et fullt moderne seilloft i Oslo er muligheten til å gi våre kunder den ekstra servicen de trenger, som seilreparasjon og spesialtilpasninger. Kjøper du Gran Seil vet du at du får en faglig tyngde bak deg, og et solid seilloft med store muligheter, ikke minst, garantiansvar.

Våres mål er alltid å levere de beste seilopplevelsene. Gjerne kommer det i form av nye seil som gir båten et helt nytt liv. Men det er også en stor glede å sørge for at alles seilbehov blir dekket så snart som mulig. Det å ryke seilet første dagen på ferie er ikke heldig. Uten et fullt bemannet seilloft kan fort også ferien ryke, men med gjevnlig service og muligheter til å ta inn reparasjoner raskt bistår vi med de beste seilopplevelser.

Gran Seils arbeidsstyrke

Vi har en fantastisk sammensatt gjeng som jobber på Gran Seil i Oslo. Alle har en glødende interesse for seiling og seiler så ofte de kan utenom arbeidstider. Om det være konkurranse eller tur. Faglig står vi meget sterkt med tyngden av fagbrev, unik design kompetanse og andre utdannelser har vi en komposisjon som gjør oss meget konkurranse dyktige og fleksible. Les litt mer om hver av våre ansatte. Du har mest sannsynlig sett de på en eller annen brygge.