Bomtrekk og spesialtrekk

Gran Seil produserer lazybagger, bomtrekk, kapell, forstagstrekk mm. skreddersydde til din båt. Vi har et stort utvalg av farger som skal sørge for at du opprettholder dine estetiske preferanser og at bomtrekk matcher feks. sprayhood.

Gran Seil Lazybag

Vi har igjennom mange år utviklet våre lazybagger slik at de er praktiske og flotte å se på. Gjennomtenkte detaljer som:

 • Glidelås på siden av trekket for enkel lukking og åpning
 • Integrert kappe rundt masten slik at du får en tett og heldekkende bag. Hindrer bla. sollys for å tære på forliket og vannansamlinger i seilet
 • Gode festemuligheter for trekket rundt masten. For enklere bruk og mulighet til justeringer med feks. spinnakerbom eller annet.
 • Muligheten til å rulle opp bagen under seil. Med små webbingstropper skal du kunne rulle opp bagen under seilas.
 • Nok festepunkter til Lazyjacks. Vi har utviklet en lengde standard som sørger for at vi har nok hemper til å feste et praktisk antall lazyjacks. Vi kan alltid ta imot spesielle ønsker
 • Flate spiler for å unngå slitasje og gnaging. Etter erfaring fra runde spiler ser vi at de fort kan gnage på unødvendig på stoffet og bruker da flate spiler for å holde formen.
 • Drenering i bunn av baggen
 • Rom for feste av reveliner til bommen.
 • Forlenget glidelås slik at du ikke trenger å tre ut glideren av glidelåsen når du åpner baggen.
 • Velkrofeste til enden av glidelåsen. Gjør at glidelåsen holder seg sammen, samtidig som du også har mulighet til å feste resten av glidelåsen pent til trekket.
 • Spileposer med velcro klaffer i front som gjør det enkelt å ta ut spiler.
 • Valg av farge etter ditt ønske

Gran Seil Cockpit-telt

Kapell – Cockpit

Skreddersydde kapell med smart design. Vi har maler på flere kapell med smarte løsninger til ulike båter. Bruken av kapell er størst hos mindre båter og sørger for at man på en enkel måte ivaretar båten ved å holde båten tørr og ren igjennom sesongen når båten ikke er i bruk.  Gode løsninger som:

 • Glidelås ved mast for enklere montering
 • Valg av duk og farge etter ditt ønske
 • Hemper som festepunkter rundt trekket slik at du enkelt kan strekke kapellet ut.
 • Integrert borrelås og heise løsning for bommen. Du kan sette storseilsfallet i en hempe på utsiden av trekket mens bommen er festet under. Dette gir kapellet en flott estetisk form og skaper fall som forhindrer vannansamling.

Gran Seil Forstagstrekk

Forstagstrekk

Forstagstrekk er en fantasisk løsning for å ta vare på forseil som står på rull. Trekkene er elegant utformet med en glidelås hele veien opp og liner for å snurpe igjen trekket når det er heist opp. Pakkes enkelt sammen i seg selv og stues vekk under seilas. Fordelen med trekket er å beskytte seilet mot UV-slitasje og fukt skader som er utfordringer for seil som står på rull over lengre tid.

Gran Seil Rekkebag

Rekkebag til Gennaker og Code

Et meget populært produkt som kommer i to ulike størrelser. Baggen henges enkelt på rekken i baugen med kroker og har som formål å stue vekk gennaker eller code seil som er på rull. Baggen har en langsgående åpning samt en åpning i fronten som gjør at du kan ta ned seilet ferdig innrullet og legge det direkte i baggen. Velcro åpningen i front gjør at du kan la trommelen og nede del av seilet sitte fast frem til du har lagt hele seilet ned i posen. Videre tar man av trommel og legger opp i posen. På denne måten har du alltid kontroll på topp og bunn av seilet som gjør det lettere å heise seilet ved behov. Baggen er av kalesjestoff og er UV-resistent og vanntett (så langt det går på fordekk) som gjør at man kan stue seilet på dekk igjennom hele turen uten å måtte ta det inn og ut. Bagen fungerer også utmerket som en pose.

Gran Seil Bomtrekk

Bomtrekk

Vi lager forskjellige typer bomtrekk etter ditt ønske og behov. Det er mange båter som ikke har behov for en lazybag, men behovet for å dekke til seilet når det ikke er i bruk er der fortsatt. Gran Seil bomtrekk blir elegant utformet for å passe perfekt til din båt.

Gran Seil Rattrekk

Rattrekk

Vi produserer ratttrekk som dekker over ratt og med pidestall hvis ønskelig. Med bruk av moderne materialer som feks. karbon ser vi utfordringen med å holde rattene pene og holdbare over lengre tid. Lakken som beskytter rattet tar skade av sollys over tid, å ha flotte rattrekk som beskytter er en god investering for vedlikeholdsbudsjettet. Trekkene settes på når båten ikke er i bruk.

Gran Seil Skrogtrekk

Skrogtrekk

Eiere som ønsker å bevare lakk, gelcoat eller annen finish på skroget kan nytte seg godt av et langsgående trekk man henger på ripen ved fortøyning. Trekket har et dobbeltlag, et med filt på innsiden for å ikke skade skroget ved feks gnisninger. Trekket kan stå imot UV-bestråling som missfarger skroget, gjerne har man et trekk på den delen av skroget som er meget utsatt for sol, som feks. et klassisk utovergående akterspeil. Trekket kan også ligge mellom fendere for å unngå slitasjer, riper og annet.

Fendertrekk

Fendertrekk

Vi selger fendertrekk på meterbasis. Elastiske trekk som tres rett på fenderene for å beskytte skroget er meget populært og en billig måte å unngå missfarging av fendere og ikke minst skrog. Vi alle har opplevd å rigge inntill sorte dekk og liknende som setter seg på fenderene og så på skråget. For ikke å snakke om problematikken med hylende/skvikende fendere blir nå borte.

Swela 37 Maritime

Fargekart

Gran Seil bruker Swela Maritim 37 for de fleste kalesjeprosjekter. Duken er av øverste kvalitet og blir også brukt av kalesjemakere. Vi har fysiske fargeprøver på loftet som du kan ta med deg hjem.

Ønsker du et tilbud? Send oss en Epost!

Mulighet til å laste opp bilder og filer

 

Kontakt oss

Båtdata

Annen informasjon

Hva trenger du hjelp til?

Maximum file size: 6MB