Vintertrekk

Gran Seil Vintertrekk – Beskytter båten

Gran Seil har siden 90 tallet levert skreddersydde vintertrekk som dekker til både seilbåter og motorbåter for vinteren. Våre trekk er testet og utviklet basert på mange år med erfaring. Trekket blir produsert i en hvit-lakkert PVC duk som har fått en markant vektreduksjon de siste årene. Trekket kommer i 3 deler, for båter over ca. 43 fot lager vi 4 deler, og over 47 blir det 5 deler. Vi tar ikke noe ekstra for å levere et trekk i feks. 5 deler. Dette gjør vi for å forenkle montering og demontering av trekkene. Trekket er spesialtilpasset til din båt hvor vi måler nøyaktig opp alle vinkler vi trenger. På denne måten har du et trekk som passer perfekt til båten din og sørger for at den holder seg tørr og ren igjennom vinteren.

Trekkene er enkle å montere i samarbeid med spesiallagde dekkstativ, som de siste årene har fått nye og forenklede løsninger. To personer kan sette på et vintertrekk med stativ på en 40 foter på rundt to timer med litt rutine og fremgang.

Våre trekk har mange flotte detaljer og gjennomtenkte løsninger som kommer våre kunder til gode. Vår monteringsmanual går igjennom bruk, pakking, lagring, montering og ikke minst de ulike delene på trekket. Med våre løsninger blir det enkelt å beskytte båten slik at den ikke tar skade, slitasje og skitnes til igjennom høst og vinter når båten ikke er i bruk. Med det norske klimaet er kun de fleste båter i bruk 50% av årstiden, hvorfor slite ut båten når den ikke brukes?

Les mer om de ulike komponentene til vintertrekket:

Lufteluker

Alle Gran Seil vintertrekk kommer med minst fire lufteluker. Lufting bidrar til at båten holder seg tør og får bort mye fuktighet ved temperatursvingninger. Som igjen er med på å bevare teak, forhindre sort sopp mm.

Klaffer

For å sikre oss at det ikke kommer vann og snø mellom glidelåser er alle våre glidelåser beskyttet med klaffer. Klaffene settes sammen med en sterk borrelås (velcro)

 

 

Spesialtilpasninger

Gran vintertrekk skal passe din båt, så har du spesialtilpasninger sørger vi for å imøtekomme ønsker og utfordringer. Feks radarmaster, ankerfester mm. Alle båter er forskjellig og derfor må vi tilpasse oss din båt.

 

 

 

Mastekrage

For å tette igjen rundt masten kommer trekket med en mastekrage og en strammefunksjon. Kragen kan enkelt tilpasses ulike utfordringer rundt masten som feks her med avlastere.

 

 

 

Glidelås

Alle våre trekk settes sammen med kraftige glidelåser fra YKK som bidrar til å forenkle prosessen med montering og demontering. Det er slutt på å tre seg ihjel med tau igjennom maljer som gnager på skrog og annet. Glidelåsene er også beskyttet med velcro klaffer.

 

 

 

Delinger

Trekkene kommer som standard i 3 deler og større båten er jo flere deler blir det. Det gjør vi bevisst for å forenkle montering og redusere kraftanstrengelser. Delene settes enkelt sammen med glidelås og er her et bindeledd rundt master slik at vantene kommer pent inn i konstruksjonen.

 

 

 

Strammeliner

Våre trekk har strammeliner som går langsmed trekket på innsiden. En strammeline over rekkestøtten som stabiliserer trekket og sørger for at snøen renner av og en langsgående nederst i trekket som «snurper» det igjen og sørger for at det ikke blåser opp i dårlig vær. Vi har også vertikale liner som holder trekket stramt og stabilt hele veien.

 

 

 

Bakdør

Trekkene kommer som standard i 3 deler og større båten er jo flere deler blir det. Det gjør vi bevisst for å forenkle montering og redusere kraftanstrengelser. Delene settes enkelt sammen med glidelås og er her et bindeledd rundt master slik at vantene kommer pent inn i konstruksjonen.

 

 

 

Lakkert PVC

Utviklingen på PVC duk har gått fremover og vi på Gran Seil sørger for å levere riktig duk til riktig bruk. PVC duken vi leverer er lakkert noe som gjør at snøen glir lettere av og duken er enkel å gjøre ren etter bruk. Vekten på duken er også kraftig redusert fra hva den tidligere var og hva enkelte aktører leverer.

 

 

 

Forsterkninger

Trekkene kommer med forsterkninger der det er nødvendig. Etter å ha levert vintertrekk i over 20 år har vi god erfaring på sterke og svake punkter.  Bildet viser forsterkede «snurpe-snur» som sørger for at trekket holder seg stabilt rundt vantene.

Monteringsmanual

Når du kjøper et Gran Seil vintertrekk får du med en monteringsmanual som tar deg igjennom montering, pakking, lagring og de ulike delene på trekket. Det går nøye igjennom hvert punkt slik at du kan være forberedt når du setter det på, og har noe å støtte deg til hvis du ikke husker hvordan du gjorde det i fjor.

Sidedør

Trekkets delinger fungerer som sidedører, men det er mulig å lage spesialtilpassede dører. Vi jobber alltid med å treffe en deling rundt ved rekkeporter, men det er ikke alltid mulig. For de som ønsker det kan vi lage ekstra innganger som gjør det lettere for deg å komme inn og ut av en båt som ligger long-side.

Dekkstativ

Dekkstativ

Vi selger dekkstativ som fungerer utmerket til våre vintertrekk. Det er teleskopiske skrev med gode beslag som festes på toppen av rekkeporten og sammen i et mønestag som går over hele båten. Stativet er enkelt å handtere og du trenger ikke noe verktøy. Tidligere stativ krevde at du tapet over beskyttelse rundt skruer og muttere, men dagens beslag unngår du også dette. Stativene selges i sett og vi sørger alltid for å tilpasse en pakke som samsvarer din båt og dine utfordringer. Store brede båter trenger ofte vertikale skrev og lengre diagonale skrev på enkelte steder. Hør med oss om hva du trenger. Vi har lang erfaring med å sette opp dekkstativ-pakker.