Smittevernsutsyr

Smittevernsutsyr

Gran Seil bestemte seg onsdag 11.03 for å se på mulighetene for å bistå helsenorge med produksjons av materiell som kan bistå i dagens Covid-19 pandemi, også kjent som Corona krisen. Vi har igjennom en tett og intensiv periode jobbet tett sammen med Diakonhjemmet i Oslo på utvikling av produkter som kan bidra med å hindre smitte for ansatte i helsevesenet.

For å optimalisere har Gran Seil fokusert på 2 produkter vi enkelt kan produsere og levere i volum: Smittefrakker og Ansiktsvisir.

Produktene er testet for vask, renslighet, vannavstøting, funksjonalitet og komfort på Alder psykiatrisk avdeling på Diakonhjemmet i Oslo. De bestilte 100 Smittefrakker og Ansiktsvisir for å beskytte sine ansatte i tiden som kommer.

Ansiktsvisir

Ansikts-visiret vi har produsert fikk meget gode tilbakemeldinger. Det er av lette materialer, har en god universal utforming som passer på alle og du merker ikke at du har den på deg.

Masken er lett å rengjøre, tåler røff bruk og har et tynt visir som skaper en effekt av at du ikke har på deg visir. Utformingen er slik at du kan åpne og lukke ved å ta visiret opp og ned.

Skjermen er av klar plast, det er en elastisk strikk og båndet i pannet er laget av PVC.

Smittefrakk

Igjennom flere tester og samsvar med leger og sykepleiere funnet ut at i en slik tid vi er i nå er det viktig med flerbruksmateriell. Våre smittefrakker er laget av nylon og tåler å bli vasket på 90 grader med 1400 sentrifugering. Tørketrommel er enda ikke testet.

Frakkene har en universell utforming og er stadig i utvikling i samarbeid med Alders psykiatriske på Diakonhjemmet Oslo. Sykepleiere og leger har kommet med forbedringer fra de frakkene vi ser på bildet her. Serie 5 er nå i produksjon. Frakkene har blitt lengre og videre samt mansjetter har blitt bedre.

Frakkene er laget av en nylon duk som er meget vannavstøtende. Duken kan oppleves som litt bråkete ved første gangsbruk, men blir meget gode etter kun en vask. Materialet er det nå muligheter for å få tilgang på i verdensmarkedet. Gran Seil har kjøpt noen km med duk og reservert enda mer.

 

Bestilling og levering

Bestilling kan gjøres ved å kontakte Richard Karlsen på richard@granseil.no eller på telefon 47266605.

Produksjon og materialer

Vi står i beredskap med å legge opp en stor produksjonslinje, men til nå har vi problemer med å komme i kontakt med de rette menneskene i helsevesenet for å øke produksjonen.

Vi står klare for innkjøp av maskiner og annet utstyr for en større produksjon i norge.

Bemanning har vi stående på vent i Norge, samt fabrikker i utlandet som avventer ordre og vi har reservert store partier med materialer for å kunne bistå denne samfunnskrisen.

Materialer er det knapphet på i hele verden. Vi har vært tidlig ute og reservert og kjøpt inn noen KM med duk, men det kan fort være for lite. Bla. enkle ting som strikk kan bli mangelvare og man ser at prisene skyter i taket. Skal vi bistå med vår løsning må vi handle raskt.

Vi er en internasjonal gruppe som gir oss tilgang til å håndtere store ledd er klare for å sette i gang produksjon.

Vi ser for oss at vi må kjøpe inn mer utstyr og øke bemanning for å ta for etterspørsel. Samt materialer! Vi har mulighet til å kjøpe inn mer pr dags dato (17.03.2020). Nå har vi materialer for 700 smittefrakker og 600 ansiktsvisir.

Pris

Pris samsvarer med produksjon og volum. Dette er prisene basert på den lille produksjonen vi har nå i Norge med knapphet av materialer og norske lønninger. Vi har satt opp faste priser på forespørsel nå, men vi har stor tro på at større bestillinger vil redusere kost pr. produkt.

Varer ut uke 12 er reservert helsesektoren, men vi får inn etterspørsel fra private aktører og privatpersoner.

Vennligst kontakt oss på telefon eller henning@granseil.no hvis det er aktuelt med bistand fra oss.

I samarbeid med leger og sykepleiere har vi kommet opp med flerbruks smitte-frakker som fungerer utmerket til formålet

Smittefrakker versjon 2, nå har vi oppdatert modellene etter tilbakemelding fra leger og sykepleiere på Diakonhjemmet Oslo. Oppdaterte bilder kommer om noen dager (dags dato 17.03.2020)