fbpx

eWincher – det nye elektriske vinsjhåndtaket

eWincher – det nye elektriske vinsjhåndtaket
20/09/2018 GranBloggen

Å håndtere kreftene

Vi som seilmakere sitter igjennom mange ulike, flotte og noen vanskelige fortellinger og historier om ulike seilopplevelser. Det er vår jobb å sørge for at seiling blir en positiv opplevelse og ikke en hobby til besvær. Hver eneste høst får vi bla. denne samme historien, noen skal seile båten fra øst til vest eller visa versa, det er store krefter i sving og ofte er båtkjøper en som ikke har hatt båt på mange år eller gått sterkt inn i 3 eller flere fotsyken. Det er gjerne en som gleder seg mye til å komme tilbake til seilingen, teste ut nytt utstyr, men dessverre får et lite sjokk på reisen: «Dette er for tungt, jeg ønsker å bestille rullemast, rullestorseil og en elektrisk vinsj». Denne forespørselen har vi ofte fått, og det er med de vi har begynt å tenke litt annerledes. For selv om det er god butikk å levere masse nytt synes vi at problemstillingen kunne vært løst/angrepet på en annen måte. Derfor var gleden vår stor da vi kom over det nye elektriske vinsjhåndtaket eWincher på METS Trade i fjor.

eWincher

eWincher er et elektrisk vinsjhåndtak med mange muligheter. Vinner av 2018 Pittman innovation awards og nominert til mange andre maritime priser. Dette er et håndtak som er laget av seilere for seilere med enkle og praktiske løsninger. «Ditt nye favoritt mannskap» liker vi å omtale håndtaket som.

Håndtaket fungerer utmerket til å ta av belastningen på vinsjen, om du vil gå for en helautomatisk løsning eller prøve å hjelpe selv fungerer dette håndtaket utmerket og har en vanvittig kraft og batterikapasitet. Endelig er det et håndtak som kan sørge for at mann og kone kan forlenge sitt liv på sjøen, selv om kreftene begynner å svekke på. Man slipper kanskje å selge båten, man har fortsatt mulighet til å heise jolla på dekk og du skaper fort mange muligheter for alle ombord. Båtene blir større og større, og med større båt kommer større krefter. Et håndtak gir deg samme mulighetene som det å ha elektriske vinsjer, men for en rimeligere penge og mindre arbeid.

Ewincher, gjør manøvrering til en lek. 

Med det nye elekstriske vinsjhåndtaker endrer ikke måten du seiler på, men hjelper deg til å den ene manøveren etter den andre uavhengig av din fysiske tilstand, alder eller styrke.

Med sine 3 forskjellige moduser er eWincher ditt nye mannskap som kan hjelpe deg på vinsjene i alle typer manøvre:

  • I assistanse modus: Ewincher gjør jobben for deg i 1. eller 2. gir
  • I manuel modus: Du bruker Ewincher som hvilkest annet håndtak
  • Kombinasjons modus: Du vinsjer i samsvar med håndtaket og øker antall runder pr minutt betraktelig.

Håndtakets ekstreme styrke og justerbare hastighet tillater deg å å utføre alle mulige manøvre når du seiler, heise seil, stramme skjøtet, justere tau, rulle inn genoa og til og med heise mannskap i masten.

Dette er det perfekte verktøyet for deg som seiler alene eller med et mindre mannskap som godt kunne trengt litt ekstra krefter. Med et smart og godt design utkonkurrerer eWincher de tradisjonelle elektriske vinsjhåndtakene.

 

Teknisk informasjon:

Gradvis rotasjon fra 15 til 80 rpm
– Hurtig utførelse under manøvrer
– Finjustering mulig i assistert modus
Moment på 80 NM og kraft på 350 W
– Fungerer med alle seilmanøvrer (båter opptil 50 ft, P <18 m)
– Tilsvarer 32 kg på grepet (standard 250 mm håndtak)
Vanntett, med låsesystem
– Tåler tøff sjø: sertifisert IPX6
– Holder håndtaket fra å falle ut
– Praktisk: Du kan forlate håndtaket på vinsjen
Veier 2,2 kg og er ergonomisk
– Kontrolleres med fingertuppene, designet for å være i den ideelle stillingen på vinsjen
– «Palm grip» -knapp for utmerket grep
– 250 mm interaksial avstand: størrelsen på et standardhåndtak
24V litiumbatteri med 3000 mah kapasitet
– Tilstrekkelig batterilevetid for en hel dagstur
– Eksempel på bruk i 15-knop vind på en 40-fots båt:

Heise storseil 3 ganger
Heise genoa 12 ganger
Sette spinnakeren 3 ganger

(tall fra produsent, vi har erfart at levetiden er bedre)

– Batteri full tid ladning: 1 time og 30 min
– Lade med servicebatteriene: 1,5 til 2% av kapasiteten til en 370 Ah batteribank
Med mobil støtte hvis ønskelig
– Ewincher er selvforsynt og krever ikke at en smarttelefon skal brukes
– Du har mulighet til å spore bruken din i sanntid på smarttelefonen: Batteri levetid, strømforbruk, varighet og antall rotasjoner, bruk og tilgang til andre opplysninger …