eWincher – det nye elektriske vinsjhåndtaket

eWincher – det nye elektriske vinsjhåndtaket
20/09/2018 GranBloggen

eWincher2

eWincher er et elektrisk vinsjhåndtak med mange muligheter. Vinner av 2018 Pittman innovation awards og nominert til ulike maritime priser. Dette er et håndtak som er laget av seilere for seilere, med enkle og praktiske løsninger. «Ditt nye favoritt mannskap». Nå har eWincher 2 kommet ut! Samme håndtak, ny motor med 20% mer ytelse.

Håndtaket fungerer utmerket til å avlaste belastningen på vinsjen med tre nøkkelfunksjoner:

  1. Automatisk
  2. Assistanse modus
  3. Vanlig modus 

Mulighetene er store, ønsker du en helautomatisk løsning eller prøve å hjelpe vinsjhåndtaket selv fungerer dette håndtaket utmerket med stor kraft og batterikapasitet. Endelig er det et håndtak som forenkler «short-handed» seiling med feks: kone og mann. Jobber som: å heise storseil, rulle inn genoa, slag, og å heise jolla på dekk er nå en lek. Seilere som føler at alder og krefter ikke er helt på sin side kan nå med sikkerhet i et stødig støppeaparat utvide sin tid i båt.

Dagens seilbåtflåte baserer seg på større båter, med høyere master og større seil med tilsvarende økning i krefter og tyngde. Med eWincher får du en helt annen følelse og mulighet for å utføre de oppgavene du skal på båten, spesielt når kreftene taler imot. En av fordelene til eWincher mot feks. elektriske vinsjer, er at du selv kjenner kreftene i håndtaket. For ofte har seilere trykket litt for lenge på den elektriske vinsjen og dratt noe i stykker. Med eWincher skjønner du selv om noe er «galt», på samme måte som om du skulle brukt vinsjen manuelt.

eWincher fungerer på alle vinsjer, og praktisk talt blir alle dine vinsjer som «elektriske vinsjer». Sett opp mot kostnadene for å installere elektriske vinsjer kommer eWincher godt ut. Selv mot konverter kit, som ofte må installeres av profesjonelle og trenger en økning i batterikapasiteten.

Mann over bord er også et sikkerhetsaspekt hvor det å ha mulighet til effektiv avlastning på vinsjen er en styrke. Det er ingen hemmelighet at det er tungt å få en fullvoksen mann i fullt utstyr ombord i en båt, gjerne under krevende forhold. Med eWincher har du mulighet til å ta i bruk flere vinsjer for å utføre selve redningen. En vinsj for å dra personen inn til båten og en annen for å heise personen om bord.

Gran Seil’s tilnærming til eWincher er enkelt. Det er et meget godt, smart og profesjonelt verktøy som kommer turseileren til gode. Vi har fått meget gode tilbakemeldinger fra alle som har kjøpt eWincher og dette er et produkt vi kan stå inne for. Tidligere elektriske vinsjhåndtak og løsninger har vi følt at alltid kommet til kort og har ikke vært produkter vi har vært overbevist over. Nå har vi funnet produktet vi mener er komplett. Nederst på siden er det lenker til ulike artikler og tester utført av internasjonale og nasjonale seilmagasin.

Ewincher, gjør manøvrering til en lek. 

Det nye elekstriske vinsjhåndtaker endrer ikke nødvendigvis måten du seiler på, men hjelper deg til å den ene manøveren etter den andre uavhengig av din fysiske tilstand, alder eller styrke.

Med sine 3 forskjellige moduser er eWincher ditt nye mannskap som kan hjelpe deg på vinsjene i alle typer manøvre:

  • Assistanse modus: Ewincher gjør jobben for deg i 1. (første-) eller 2. (andre-) gir
  • Manuel modus: Du bruker Ewincher som hvilkest annet vinsjhåndtak
  • Kombinasjons modus: Du vinsjer i samsvar med håndtaket og øker antall runder pr minutt betraktelig, med opp til 60-80 rpm.

Håndtakets ekstreme styrke og justerbare hastighet tillater deg å å utføre alle mulige manøvre når du seiler, heise seil, stramme skjøtet, justere tau, rulle inn genoa og til og med heise mannskap i masten.

Dette er det perfekte verktøyet for deg som seiler alene eller med et mindre mannskap som godt kunne trengt litt ekstra krefter. Med et smart og godt design utkonkurrerer eWincher de tradisjonelle elektriske vinsjhåndtakene.

 

Teknisk informasjon:

Gradvis rotasjon fra 15 til 100 rpm
– Hurtig utførelse under manøvrer
– Finjustering mulig i assistert modus
– Opp til 260rpm i assisterende modus
Moment på 90 NM og kraft på 230 W
– Fungerer med alle seilmanøvrer (båter opptil 50 ft, P <18 m)
– Tilsvarer 32 kg på grepet (standard 250 mm håndtak)
Vanntett, med låsesystem
– Tåler tøff sjø: sertifisert IPX6
– Holder håndtaket fra å falle ut
– Praktisk: Du kan forlate håndtaket på vinsjen
Veier 2,2 kg og er ergonomisk
– Kontrolleres med fingertuppene, designet for å være i den ideelle stillingen på vinsjen
– «Palm grip» -knapp for utmerket grep
– 250 mm interaksial avstand: størrelsen på et standardhåndtak
25,2V litiumbatteri med 3000 mah kapasitet
– Tilstrekkelig batterilevetid for en hel dagstur
– Eksempel på bruk i 15-knop vind på en 40-fots båt:

Heise storseil 3 ganger
Heise genoa 12 ganger
Sette spinnakeren 3 ganger

(tall fra produsent, vi har erfart at levetiden er bedre)

– Batteri full tid ladning: 1 time og 30 min
– Lade med servicebatteriene: 1,5 til 2% av kapasiteten til en 370 Ah batteribank
Med mobil støtte hvis ønskelig
– Ewincher er selvforsynt og krever ikke at en smarttelefon skal brukes
– Du har mulighet til å spore bruken din i sanntid på smarttelefonen: Batteri levetid, strømforbruk, varighet og antall rotasjoner, bruk og tilgang til andre opplysninger …

eWincher2 - Komplett pakke

27000

Eksterne Tester

Ønsker du å lese mer om eWincher, ta en titt på disse testene gjort av ulike seilmagasin i Europa. Det er ingen tvil om at alle som har prøvd eWincher ser på dette nye produktet som et kvalitetsprodukt og en god investering til båten.

Boats and Boats: https://www.boatandboats.com/magazine/ewincher-test.html
«This accessory is reliable, versatile and suitable for all use. Perfect for both solo sailors or small crews, it considerably limits the effort to exert on any maneuvers.»
«… we performed a real stress test,using the handle beyond the limits recommended by the manufacturer… on board a Gulliver 57, equipped with a 23-meter mast and a huge mainsail… Ewincher lifted the mainsail up to three quarters, about 30 meters; then, it stopped, protected against overheating by its special protection. After 5 minutes, it got cold and it completed the maneuver. A really good result

Seilmagasinet: https://www.seilmagasinet.no/innhold/seilbater-og-utstyr/?article_id=51106
«Om du vurderer å montere elektrisk vinsj i båten, så koster en slik vinsj fra 20 000, og det er før ombyggingen. Det gjør at vi vurderer eWincher som ett fornuftig alternativ.»

Yacht press: http://yachtpress.com/ewincher-the-electric-winch-handle/

«I’ m particularly impressed by its weight that, I have to confess it, is very light. I have already tested other electric winch handles and they were all heavy. This one weights just 2.2 kg, which results into easy management.»

Hamnen.sehttps://www.hamnen.se/artiklar/batprylar/ewincher-lattskotat-for-alla.html

Bateaux.com (FRANSK) : https://www.bateaux.com/article/32472/ewincher-temoignages-d-utilisateurs-de-la-manivelle-de-winch-electrique

«Vi tømmer nok batteriet raskere enn på en tur-seilbåt, men hvis den fungerer for en Trimaran Multi 50, fungerer den perfekt for turseilere! ”Ifølge skipper trimaran Multi 50 Sébastien Rogues 

 

Kontakt oss

Båtdata

Annen informasjon

Hva trenger du hjelp til?

Maximum file size: 6MB